НОВИНИ

Седем художнички с обща изложба "Отражения" в София

Седем художнички, които са и съпруги на художници представят част от творческия си свят в изложбата "Отражения". Експозицията може да видите в столичната галерия "Сезони" до 24-ти март.Вижте още по темата във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 11.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Богатството на природата, обикновеният делник - между сцената, децата и съпруга и цветовете на настроенията. От тук черпят вдъхновение Мария Райчева, Гергана Змийчарова, Тити Овансенова, Нина Каранфилян, Силвия Илкова, Галя Ромова и Жасмина Гладийска. Творбите им са подредени под общото заглавие "Отражения", защото всичко, което ни се случва в живота е отражение на самите нас.

- Това, че вали навън е отражение, това че се гледаме една в друга, това, че зад мен има огледала, където може да се видите. Всичко в този свят е отражение, - казва кураторът на изложбата Райна Йотова.

Нина Каранфилян, художничка: Отразяват всичко, което е около нас, около мен, около моите настроения, лоши хубави.
Мария Райчева, художничка: Тези картини, с които участвам тук тази вечер са един триптих от Малайзия. Нещото, което най-силно ме впечатлява, колкото и банално да звучи това е природната красота във всякаква нейна форма.
Жасмина Гладийска, художничка: Стремежът ми е да покажа едни пейзажи, само че в скулптурата от това се вдъхновявам. Наричам ги скулптурни пейзажи.

Почетно в изложбата със свои картини присъства и Катя Паскалева, която никога не признава публично, докато е жива своята страст към рисуването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутати искат задължително да се изучават тоталитарните режими на 20-ти век
Депутати искат задължително да се изучават тоталитарните режими на 20-ти век
Мъж отглежда над 100 овце в двора си
Мъж отглежда над 100 овце в двора си