НОВИНИ

Седми ден труп на куче лежи в центъра на Варна

Седми ден труп на куче се разлага в близост до пазар “Чаталджа” във Варна. За това сигнализираха зрители на БНТ2. Оттогава до сега те нееднократно са търсили помощ от различни институции в града, но до момента няма никаква реакция.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Малева, Д. Овчаров
15:28, 30.08.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Не само че гледката не е приятна, но е възможно скоро да тръгнат и зарази, не крият притеснението си хората, които живеят и работят в района на пазар “Чаталджа” във Варна. В близост има детска площадка и фурна за хляб и тестени закуски.

Знаете ли към кого да се обърнете ако попаднете на умряло куче в центъра на Варна?

Даниела Стоичкова: “Обаждахме се на 112 първо, в Общината, в ХЕИ звъняхме. Последно вчера ни казаха от ХЕИ, че това е отговорност на Общината, на кучкарника, но понеже нямали договор с екарисажа, не могат да го вдигнат, за да го занесат да го изгорят. Миризмата е страшна. Затова вече реших да ви звънна и вас. Ние не знаем към кого да се обърнем в тази ситуация.”

Докато стане ясно към коя институция трябва да се обърнем в подобни ситуации, малко човещина към умрялото куче прояви не кой да е, а бездомник.

Даниела Стоичкова: “Колеги са видели, че някакъв клошар е бил до кучето и го е покрил с някакъв парцал и така си стои от четвъртък.”
Анна Русева: “Писах и в страницата на кмета и още не е прочетено даже, търсим варианти, всеки прехвърля топката на другия.”

От Община Варна потвърдиха, че при подобни случаи трябва се позвъни на дежурния телефон в администрацията - 820 112 с код за Варна 052.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пхенян: Тестът на ракетата е само началото на военни операции в Тихия океан
Пхенян: Тестът на ракетата е само началото на военни операции в Тихия океан
Оперираха 18-годишното момче, простреляно с газов пистолет във Велико Търново
Оперираха 18-годишното момче, простреляно с газов пистолет във Велико Търново