НОВИНИ

Село Близнаци ще се развива като курортно селище

Нов парк ще бъде изграден във варненското село Близнаци. Предстои обновяване на църквата и поставяне на допълнително осветление по улиците. Идеята на кметството е през следващите няколко години Близнаци да добие европейски облик на курортно селище.

bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 03.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В село Близнаци вече има изградени два парка, игрища и детски площадки. Подменя се и водоснабдителната мрежа. Със средства по европрограми е вдигнат параклис, а отскоро с дарения и общински средства – малък храм с аязмото, което дава лековита вода от 130 години. Част от пътищата са асфалтирани, но според местните жители единственият проблем си остават улиците.

Недялка Ненкова
„Селото ни единствено имаме нужда, поне за мен, това са улиците в окаяно състояние. Друго какво мога да ви кажа, само хубави работи.“

За нас е много важно да изградим инфраструктурата, защото има ли я, все повече хора ще дойдат и ще остават да живеят тук, казва Димитър Димитров, който е кмет на село Близнаци от 13 години.

Димитър Димитров - кмет на село Близнаци
„Хубавото на това село е, че запазваме хората да живеят тук. Селото се обновява, расте.“

Към Близнаци интерес проявяват и много чужденци. В селото трайно живеят около 50 семейства на англичани, руснаци и французи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно намален е потокът на бежанци към гръцките острови в Егейско море
Силно намален е потокът на бежанци към гръцките острови в Егейско море
Районна прокуратура - Пловдив започва проверки в онкологията в града
Районна прокуратура - Пловдив започва проверки в онкологията в града