НОВИНИ

Бургаско семейство дари кувьоз на местната болница

Семейство от Бургас дари кувьоз на Отделението по неонатология на многопрофилната болница в града. Това е начинът, по който Гергана и Николай Господинови празнуват рождения ден на сина си, който преди 20 години е бил в кувьоз в същото отделение.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:35, 21.11.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

С дарението на кувьоза семейство Господинови благодари на Отделението по неонатология в Бургаската многопрофилна болница.

Николай Господинов: Идеята се роди преди 20 години, когато се раждаше нашият син и си казахме- някой ден, ако имаме възможност, ще помогнем на тия прекрасни хора.
Гергана Господинова: Една апаратура, която помага на специалистите тук да си свършат работата, те са уникални.

Началникът на неонатологията д-р Стилияна Томова каза, че това е четвъртият кувьоз от дарители през последните три години.

д-р Стилияна Томова: Това е интензивна грижа и изисква финансиране, консумативи, медикаменти, оборудване, а не да броим колко броя сонди на ден му се полагат или колко броя абокати му се полагат и да ги смятаме по този начин.

Роденият в бургаското отделение Николай-младши е студент в Англия. Дареният от сем. Господинови нов кувьоз от висок клас, снабден с допълнително оборудване, вече се използва за бебетата в отделението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване на УНИЦЕФ: ​Над 80% от българчетата се чувстват щастливи
Проучване на УНИЦЕФ: ​Над 80% от българчетата се чувстват щастливи
Публично представяне на офертата за F-16
Публично представяне на офертата за F-16