НОВИНИ

Сергей Станишев: Трябва комплексна политика срещу тероризма

В съвременния глобален свят никоя страна не може да се огради със стена от всичките рискове. Трябва да се решат заплахите, с които се сблъскваме, само чрез по-добро взаимодействие в ЕС и между страните. Това заяви в "Още от деня" председателя на ПЕС Сергей Станишев.

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 05.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Сергей Станишев, председател на Партията на европейските социалисти: Националните държави го карат по инерция . Пазят информацията за себе си. Има и много злоупотреби със страховете на хората. Атентатите не са извършени от бежанци или от мигранти. Те са извършени от местни хора, които живеят втори и трето поколение. Значи има проблеми в механизма и политиката за интеграция. Това е коренът, в който трябва да се търси.

Това не означава, че сред бежанци и мигранти няма и филтрирани представители на радикални течения, които биха могли да станат терористи. Няма сребърен куршум, който да реши всички проблеми, каза още Станишев.

Според него трябва комплексна политика срещу тероризма. Нужна е засилена координация между службите, съвсем различен подход, некриене на информация.

Сергей Станишев, председател на Партията на европейските социалисти: Инерцията е много силна в службите в ЕС. Тук трябва политическа воля от държавите-членки, за да се направи пробив за по-засилено сътрудничество. Това важи и за други области - и в отбраната, и в социалната политика. Над 80% от европейците искат засилена роля на Европа и по-добро сътрудничество в борбата срещу тероризма. Над 70% искат засилена роля на Европа по отношение на миграцията. Всички тези данни са в порядъка на 70% - 2/3 от европейците. И българското обществено мнение не се различава коренно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще може да получава природен газ от Русия през Турция
България ще може да получава природен газ от Русия през Турция
Столичната община създава центрове за личностно развитие на децата и учениците
Столичната община създава центрове за личностно развитие на децата и учениците