НОВИНИ

Сериозна авария наводни една от основните улици в пловдивския район "Тракия"

Голяма авария превърна в река една от основните улици в пловдивския район „Тракия". Спуканата тръба наложи и спирането на водоподаването в няколко жилищни блокове до отстраняване на проблема.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
12:30, 18.10.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Тази сутрин водата е стигала до бистрото, в което работи Кольо Борисов. Две педи от постройката са били залети. Днес няма да могат да работят, тъй като нямат питейна вода, а трябва да изчистят още калта и листата.

Кольо Борисов - собственик на бистро: Още малко и да издавим тракийци. Направо си е бедствено положение за квартала. Хората няма откъде да минат за работа. Едни наши приятели са обадиха и казаха "Отивайте, след малко ще ви се залее обекта и ние дойдохме."

Изцяло залята е улица „Съединение". Това обаче не спря трафика в ранните часове. От водоснабдителното дружество коментираха, че това е първа авария в тази част, въпреки че етернитовите тръби не са подменяни.

инж. Пламен Лефтеров - главен инженер на район „Тракия" в Пловдив: Авария - доста мащабна с голям теч на вода. Вече е спряно водоподаването, така че в момента течът е овладян, водата се източва, ВиК са тук в момента, след изтичане на водата започват да отстраняват аварията.

Хората обаче са притеснени, че над два часа вече водата така и не може да се оттече в шахтите. Тези, които нямаха гумени ботуши под ръка, се събуваха боси.

Рангел Младенов: Тук е най-ниско мястото - кръстовището, където е. Трябва да има шахти, те ги сложили на високото, ей тук виж къде газят хората - няма шахти. Точно на най-възловото място! Как са умували някога не знам.

До отстраняване на аварията, без вода ще са блокове с номера от 140 до 148. Обещанието е това да се случи в късния следобед.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50 камери осигуряват видеонаблюдение в Бяла след смъртния случай с Алекс
50 камери осигуряват видеонаблюдение в Бяла след смъртния случай с Алекс
БСП застава зад депутата си Георги Стоилов
БСП застава зад депутата си Георги Стоилов