НОВИНИ

Сериозна е заетостта по курортите преди Коледните и Новогодишни празници

Два месеца преди Коледно-новогодишните празници, хотелите и къщите за гости в Сапарева баня вече са резервирани. Дестинацията е предпочитана за почивка, заради топлите минерални извори. В планинския курорт Чепеларе 90% от легловата база също вече е заета.

bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 21.10.2018
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

В полите на Рила планина Нова година ще посрещнат предимно гости от столицата. Повечето от хората вече са платили почивките си като са се възползвали от 30-процентното намаление. В това вилно селище за три дни със закуска едно семейство с деца ще изхарчи около 350 лева.

Христина Христова, управител на хотелски комплекс: Прави ми впечатление, ориентирани са след летните почивки веднага мислят за Нова година и правят ранни резервации.

В хотелите цените са по-високи. Тридневен пакет със закуска и вечеря излиза около 310 лева на човек. В цената влиза и ползване на СПА център и джакузи.

Витан Георгиев, управител на хотел: Една празнична много богата вечеря с диджей, с фоерверки, става невероятно представление. Много бързо се изчерпаха местата.

САПАРЕВА БАНЯ

Освен заради минералната вода, туристите идват тук да карат ски и сноуборд в близкото курортно селище Паничище.

Витан Георгиев, управител на хотел: Все още така да се каже девствено място за разлика от Банско и други по-големи курорти, спокойствието е на много високо ниво, няма престъпност.
Има минерална вода, която е много лековита, защото въздухът е хубав, прекрасно е, спокойно е.

Намаления за ранни резервации в Сапарева баня ще има до края на октомври. Хотелиерите хвалят, че още от сега хората са започнали да питат дори за Великден.

ЧЕПЕЛАРЕ

От местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе подчертават, че са ориентирани основно към българските туристи.

Съби Маданков - председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите: Всеки един обект вече си има индивидуална оферта. Туристите могат да намерят легла от 20 лева до 50 лева със закуска.

Основен плюс на Чепеларе е възможността за почивка в почти домашна обстановка, съчетана с карането на ски на пистата Мечи чал.

Славка Чакърова - кмет на Чепеларе: Която наистина е уникална по степен на трудност, дължина и разбира се и туристическата писта, която е с дължина над пет километра и доставя огромно удоволствие на начинаещите скиори.

Домакините предлагат на туристите и други атракции.

Съби Маданков: Предлагаме и такива разходки със снегоходки, разходки и преходи правим и с тези колелета, които са зимните.

За Коледа община Чепеларе ще изненада туристите с концерт на самодейните състави. А за Нова година всеки хотелиер вече подготвя специална програма и вкусно меню за гостите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местни избори се провеждат в Полша
Местни избори се провеждат в Полша
Овладяно е свлачището на пътя Смолян-Мадан
Овладяно е свлачището на пътя Смолян-Мадан