САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Сестри Стоеви продължават да се състезават за България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви. След неколкократни разговори между министър Кралев и двете състезателки, техните родители и адвокати, проведени през последните седмици, по време на срещата вчера сестри Стоеви лично заявиха, че продължават да се състезават за България.

от БГНЕС
10:46, 23.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
сестри стоеви продължават състезават българия

Въпреки разногласията им с Българската федерация по бадминтон и продължаващите процедури пред компетентните органи, Стоеви потвърдиха пред министър Кралев, че са взели решение да поставят на първо място националния интерес и да участват в състезанията от международния календар за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра се ангажира да бъде гарант, че програмата на сестри Стоеви ще бъде изпълнена до Олимпийските игри.

Решението на българските състезателки по бадминтон не приключва процеса на изясняване на обективната истина и не прекратява проблемите между тях и ръководството на федерацията, като ММС не може да бъде страна по казуса.

След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той пое ангажимент да окаже необходимото съдействие на Габриела и Стефани Стоеви. Златев съобщи, че вече е потвърдил заявката им за участие в Световното първенство през 2019 г. в Базел.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Остри реакции срещу законопроекта за пътните превозни средства
Остри реакции срещу законопроекта за пътните превозни средства
Дубльор на Вин Дизел пострада тежко по време на снимките на „Бързи и яростни 9“
Дубльор на Вин Дизел пострада тежко по време на снимките на „Бързи и яростни 9“