СГС осъди двама бивши агенти от ДАНС

Софийски градски съд призна за виновни бившите агенти от ДАНС – Евгени Иванов и Петър Спасов. Състав с председател съдия Атанас Атанасов, прие, че Евгени Иванов е виновен в това, че с цел да набави за себе си имотна облага, е измамил чужди граждани, че ще получат разрешение за постоянно пребиваване в България.

от БГНЕС
11:31, 01.02.2019
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
сгс осъди двама бивши агенти данс

Съдът призна Иванов за виновен и в това, че на работното си място в сградата на ДАНС, е държал незаконен пистолет и боеприпаси. За тези престъпления Иванов получи общо наказание - условна присъда от 2 г. и 6 м. лишаване от свобода с 4 г. изпитателен срок.

По другите две обвинения - за разгласяване на държавна тайна и за преправяне на официален документ, Евгени Иванов е оправдан. Съдът частично уважи и гражданските искове за имуществени вреди от пострадалите, които общо възлизат на около 33 000 лв.

Другият подсъдим - Петър Спасов също беше признат за виновен, че е продал оръжието на Евгени Иванов, без последният да е имал разрешение за придобиване. За това престъпление Спасов получи условна присъда от 6 м. лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Банкова служителка в Дулово е задържана за присвояване на пари в големи размери
Банкова служителка в Дулово е задържана за присвояване на пари в големи размери
Спецчасти на Мадуро нахлуха в дома на Гуайдо
Спецчасти на Мадуро нахлуха в дома на Гуайдо