Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков

Край на билетчетата и талоните за частните лотарии от утре. Те ще бъдат изтеглени от търговската мрежа и на пазара ще останат единствено игрите на Спортния тотализатор. Промяната стана официална с обнародването на промените в Закона за хазарта. Какво ще донесе тя за българското тото и ще има ли нови правила за участниците в държавната спортна лотария - гост в "Още от деня" беше изпълнителният директор на Български спортен тотализатор Дамян Дамянов.

от БНТ
18:46, 20.02.2020
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Спортният тотализатор е държавна фирма, която е на пазара от 63 години. Игрите на г-н Божков са от 2015 г. и това бяха едни много трудни години за българския спорт, категоричен е Дамянов. По думите, твърдението, че държавното тото няма да се справи на пазара, е само едно внушение.

Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор: Националната лотария започна да работи в над 14 000 обекта, това взе около 30% от участниците в Спортния тотализатор. Годините 2015 - 2018 бяха много трудни години, тотализаторът беше пред катастрофа.

Тази невероятна реклама взе хората, които участваха при нас. Аз не мога да кажа дали е имало измама, но не е реално всички да са милионери, допълни Дамянов. По думите му обаче, ситуацията с печалбите на тотализатора е започнала да се подобрява от миналата година.

Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор: 2019 г. завършваме с най-добрия резултат от 2015 г. насам, когато навлезе лотарията в този бизнес. Предоставили сме 30 млн. лв директно на спорта.

Сега работим в 550 наши пункта, имаме 270 отдадени на франчайз, тъй като нямаше рентабилност. С новия закон, който влезе преди два дни, имаме 6 месеца да приведем всичко това в изправност, обясни Дамянов.

Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор: Имаме съставени работни групи от експерти за това какво трябва да направим, за да бъдем по-атрактивни и по-гъвкави на пазара.

Директорът на тотото е категоричен, че парите за спорт ще бъдат повече и с всеки един месец ще се увеличават, а на участниците ще бъдат предоставени атрактивни нови игри.

Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор: Ще бъдем много по-активни с колегите, ще черпим положителни практики. В лотарията за тази година имаме предвидени 7 нови игри. Най-интересната е за Олимпийските игри в Токио, ще допадне на всички наши участници. Имаме около 9 игри за 2021 г., но ги изтегляме по-рано, за втората част на 2020 г.

Поемам ангажимент, че няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамянов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Директорът на ТЕЦ Бобов дол е арестуван
Директорът на ТЕЦ "Бобов дол" е арестуван
Пуснаха срещу гаранция от 1,5 млн. лв. жената на Васил Божков
Пуснаха срещу гаранция от 1,5 млн. лв. жената на Васил Божков