НОВИНИ

Шефът на "Топлофикация-София" обеща по-ниски сметки за февруари заради аварията

Обезщетението за клиентите на "Топлофикация-София", засегнати от аварията в топлорайон "София Изток", ще бъде под формата на намаляване на сметката за февруари за дните, когато не е имало топлоподаване в съответния район с конкретно посочено във фактурата парично изражение. Това заяви изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Георги Беловски. Омбудсманът към "Топлофикация - София" Деян Дянков ще бъде гост в обедните новини "По света и у нас" в неделя, 12 февруари. Вашите въпроси към него може да зададете на сайта ни news.bnt.bg

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:21, 10.02.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
шефът топлофикация софия обеща ниски сметки февруари заради аварията

„Ако 5 дни аварията е траяла в района, за 5 дни ще ти се сформира сума със знак минус във фактурата и няма да платиш нищо. Неудобството, което създадохме за хората е толкова голямо, от което се срамуваме, че не може да си позволим да делим на 48 часа и след 48 часа и да издребняваме по отношение на спорове дали някой е имал топлоподаване в нормални параметри или са били занижени или е имал топла вода на нормална температура или на друга температура”, каза Беловски.

„В този подход няма и капчица некоректност. Методиката, която изработваме определя намаляване на сумата, която не се възстановява на приравнителна сметка, просто не се заплаща. Методиката ще бъде изработена за една седмица. Очакваме предложението ни да бъде подкрепено от всички политически групи в СОС. Намалените суми ще бъдат спрямо потреблението на отделните клиенти”, обясни шефът на "Топлофикация".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима задържани при антитерористична операция във Франция
Четирима задържани при антитерористична операция във Франция
Шок. Бомба. Лепа Брена
Шок. Бомба. Лепа Брена