НОВИНИ

Шест месеца се бави ремонтът на детски градини в община Сапарева баня

Шест месеца се бави ремонтът на детски градини в села към община Сапарева баня, защото финансирането на строителните дейностите временно е спряно. Причината е, че общината не е изпълнила ангажиментите си по други проекти към Държавен фонд „Земеделие“, от където са осигурени средствата за строителните дейности в детските градини

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 13.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Децата от селата Ресилово и Овчарци всеки ден се извозват с автобус до детската градина в Сапарева баня. Това създава неудобство на родителите, които пътуват, за да отидат на работа в близките градове.

Трудно им е да ходиш на работа, ако си от 7 часа сутринта, а детето тръгва от 8 на градина, как ще се чувстваш. А не може по-рано да го изпратиш, защото рейсът идва.
Зимата е малко студено, те чакат автобуса, първо кара учениците, после се връща за малките деца.

Преди години общината е получила финансиране от Държавен фонд земеделие за изграждането на две екопътеки, средствата са преведени на фирмата изпълнител, но пътеките ги няма.

Калин Гелев, кмет на Сапарева баня: Неизпълнението на договора води до спиране плащането, авансовото плащане по настоящият проект. Тоест на нас ни престрои да сключим едно тристранно споразумение между МЗХ и Министерство на финансите и общината, че 80 % от тези задължения ще ни бъдат опростени.

От общината в Сапарева баня казаха, че детските градини не са ремонтирани близо 40 години, затова ще бъдат изцяло обновени. Очаква се ремонтите да приключат до есента и тогава те отново да заработят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Велико Търново подпомага собствениците на сгради с културно значение
Община Велико Търново подпомага собствениците на сгради с културно значение
Към момента няма засегнати черешови насаждения в Кюстендилско
Към момента няма засегнати черешови насаждения в Кюстендилско