НОВИНИ

Шофьор на градски автобус във Варна свали пътниците, без да им обясни причината

Малко след 7:00 часа сутринта шофьор на автобус по линия 148 във Варна накарал пътниците да слязат на една от спирките, без да им обясни причината. Много от хората са бързали за работа, а се е наложило да вървят пеша. Сред пътниците е имало и възрастен мъж с патерици. За случилото се разказват двама от потърпевшите.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надежда Сутрева
19:41, 14.01.2018
6231
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Всяка сутрин Невена Василева и Томи Дюлгеров ползват градския транспорт, за да стигнат до работното си място. Днес обаче били неприятно изненадани, когато 4 спирки преди тяхната, шофьорът на автобуса казал на пътниците да слязат, без да даде обяснение. Хората били принудени да вървят пеша в студа.

Невена Василева: Имаше и други хора в автобуса, човек имаше с патерици, когото за съжаление нямаше как да го изпратим докъдето е, защото бързахме за работа. Някои от пътниците казаха върнете ни парите, те казаха търсете си ги от Общината.

Потърпевшите предполагат, че шофьорът е отказал да стигне до крайната спирка заради заледените участъци по пътя. Това обаче не е попречило на колегите му да се движат по график по същия маршрут.

Тони Дюлгеров: Другите автобуси си вървяха нормално и по баира, ние като стигнахме тука идваха си автобусите.
Невена Василева: Когато стигнахме до завоя преди обръщача и 14 мина, 39, имаше автобуси, които идват и от по-далече.

Потърсихме за коментар изпълнителния директор на фирма "Градски транспорт", който вече е разпоредил проверка.

инж. Злати Златев - изп. директор на "Градски транспорт" ЕАД-Варна: Съобразно вътрешните правила на дружеството, ще му потърся отговорност. Това е напълно недопустимо да свалиш пътниците някъде без каквото и да било обяснение.

Това не е първият случай, когато автобуси на градския транспорт, които се движат по същия маршрут, отказват да стигнат до крайната спирка "Почивка" и при най-малкото заледяване на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историческа визита на японския премиер Шиндзо Абе в София
Историческа визита на японския премиер Шиндзо Абе в София
В разгара на зимата Свищов е без приют за безстопанствени кучета
В разгара на зимата Свищов е без приют за безстопанствени кучета