НОВИНИ

Шофьорът на микробуса с мигрантите най-вероятно е заспал

Рано тази сутрин катастрофа на автомагистрала "Тракия" отне живота на 10 нелегални емигранти. Микробусът, в който са се возили, се преобърна. На място загина и 16-годишният шофьор. Ранени са 8 души. 7 от ранените са в Пазарджик и един в Пловдив. Мигрантите са от Пакистан, Афганистан и Сирия.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова Альоша Шаламанов
11:44, 04.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Микробусът се е ударил в дърво. Сигналът за инцидента е подаден малко след 4:15 сутринта. 16-годишният шофьор е криминално проявен. Осъждан е за кражби и грабежи. В момента на територията на София се извършва специализирана акция по претърсване на адреса, на който е пребивавал загиналият шофьор. Задържан е и собственикът на микробуса, като няма данни да се е занимавал с бежанци.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Продължават оперативно издирвателни мероприятия и събиране и анализиране на информация по отношение на това къде и по какъв начин са преминали тези чужди граждани, които са превозвани с микробуса. Проверяват се и двете възможни направления - българо-турска граница и българо-гръцка граница.
Васил Малинов, окръжен прокурор на Пазарджик: Това, че шофьорът най-вероятно е заспал не изключва и другите версии. Проверява се и версията за причиняване на катастрофа от друго МПС. Но на този етап данните са, че шофьорът най-вероятно е заспал.

Междувременно главният секретар съобщи, че край Сандански е задържана група с 13 мигранти, влезли на територията на България през българо-гръцката граница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват сигнали за незаконен добив на инертни материали
Проверяват сигнали за незаконен добив на инертни материали
Няма данни за пострадали български граждани при фалшивата тревога в Торино
Няма данни за пострадали български граждани при фалшивата тревога в Торино