НОВИНИ

Щети след бурния вятър в страната

Силен вятър отнесе няколко метални покривни плоскости от спортната зала "Младост" в Димитровград, а в Хасково събори изолация на жилищен блок. В 20 области има обявен оранжев код за силен вятър.

bnt avatar logo
от БТА
15:16, 08.11.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
щети бурния вятър страната

Елементите, с дължина 6-8 метра и широки около метър, са паднали на площадното пространство до спортното съоръжение по обяд днес. "Общинска охрана" е обезопасила мястото. Няма пострадали.

Вятърът от юг-югозапад в региона е със скорост 20 м в секунда, като поривите достигат до 25 м в секунда, каза директорът на хидрометеорологичната обсерватория в Хасково Спас Александров.

"Имаме няколко сигнала за паднали дървета, като едно от тях е затиснало лек автомобил в Димитровград. Регистрирани са и десетина пожара без материални щети. Последният от тях е възникнал към 14.00 часа днес между пътя Хасково-Димитровград в посока село Добрич", уточни инспектор Пламен Петков от регионалната дирекция на противопожарната служба.

Щети от бурния вятър има и в Хасково. Част от външната изолация на блок 20 в най-големия квартал на града “Орфей” се срути рано сутринта. Елементът от изолацията се е свлякъл и като по чудо там не е имало преминаващи хора. В момента стихията вилнее с пълна сила, но се очаква ситуацията да става в следобедните часове още по-сериозна.

Обявен е оранжев код в 20 области на страната заради проливни валежи и бурен вятър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов основен кабел ще гарантира доставките на ток в част от София
Нов основен кабел ще гарантира доставките на ток в част от София
104 години от победата на миноносеца Дръзки
104 години от победата на миноносеца "Дръзки"