НОВИНИ

Симеон Ананиев за взрива в Хитрино: Нужна е по-бърза координация между службите

БНТ потърси коментар за инцидента и от Симеон Ананиев, който е председател на Асоциацията на превозвачите и бивш директор на жп администрацията към транспортното министерство. Той беше гост в студиото на "По света и у нас" в 18 часа днес. Според него не трябва да се прибързва с версиите за причините, довели до трагедията в Хитрино. Те могат да са освен по вина на машинистите или от неправилна подредба на цистерните с пропан-бутан, а така също и заради счупена релса или липсващи скрепителни елементи на железния път. Според Ананиев не трябва да се изключва и възможността за скъсана колос поради стареене на материала. По думите му много е важна и проверката дали цистерните с опасно гориво са минали преглед за изправност.

bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 10.12.2016
Чете се за: 00:17 мин.
У нас
Симеон Ананиев - председател на Асоциацията на превозвачите: Периодично на 2 години цистерните минават на депо и им се слага печат дали са изправни. Ако ги има тези щемпели - значи е минал... Трябва да се провери дали тези цистерни са проверени от румънска страна.

Според Ананиев реакцията на институциите е можело да бъде по-бърза. Нужна наредба, която да обединява всички служби и при произшествия веднага щабът да започне да работи, каза още той.


Гледайте целия разговор със Симеон Ананиев във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежко е състоянието на ранените, настанени в болницата във Варна
Тежко е състоянието на ранените, настанени в болницата във Варна
Четирима от пострадалите в критично състояние са стабилизирани
Четирима от пострадалите в критично състояние са стабилизирани