НОВИНИ

Сирийците ще защитят единството на страната си, заяви Башар Асад

Сирийците "са изпълнени с решимост да продължат борбата и ще защитят единството на страната си въпреки всички трудности". Това заяви в Дамаск сирийският президент Башар Асад, цитиран от ТАСС.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:52, 20.08.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
сирийците защитят единството страната башар асад

Както съобщи сирийската официална агенция САНА, днес в Дамаск той е приел индийския държавен министър на външните работи Мобашар Джавад Акбар и е обсъдил с него "перспективите за развитие на двустранните отношения, които са с дългогодишен и плодотворен характер".
"Позициите в подкрепа на Сирия, които заемат приятелски държави, в това число Индия, съществено допринесоха за укрепването на издръжливостта на сирийския народ в наложената му война", е заявил Асад. Той е посочил, че редица страни от региона и Запада са използвали "банди от терористи и до ден днешен продължават да ги подкрепят, за да попречат на намирането на политическо решение на кризата, което би спряло кръвопролитието и разрушаването на Сирия".

Джавад Акбар от своя страна е изразил готовността на Индия "да направи всичко необходимо, за да бъдат облекчени страданията на сирийския народ, и да допринесе в значителна степен за процеса на следвоенното възстановяване".

Индийският държавен министър е признал, че е необходимо сътрудничество със сирийското правителство в борбата с тероризма. "Трябва да бъде осъзната в пълна степен опасността от целите, които преследват терористите, сеещи навсякъде смърт и нетърпимост, заплашващи да причинят дестабилизация в световен мащаб и да разрушат съвременната цивилизация".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в бившите тютюневи складове в Пловдив
Пожар в бившите тютюневи складове в Пловдив
Кошмарен трафик по граничните пунктове с Турция
Кошмарен трафик по граничните пунктове с Турция