НОВИНИ

Скандал с натиск за записване в детска градина в софийския квартал Горна баня

Обвинения за натиск при приема на деца в 164 детска градина „Зорница“ в София. Уволнената директорка на детската градина Мариана Иванова твърди, че служители на Столичната община са ѝ изпращали есемеси и са й се обаждали, за да ѝ казват имена на деца, които трябва да бъдат приети. Кметът на София съобщи, че случаят се проверява от криминалисти, а районният кмет на "Овча купел" Христина Семерджиева заяви, че ще съди уволнената директорка за клевета.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
18:28, 03.01.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Кметът на район „Овча купел“ заяви пред нашата камера, че не знае за кое дете става дума.

Христина Хаджигеоргиева, кмет на район "Овча купел": Нямам спомен кое е това дете наистина. [... ] Това е от 2016 г. Ако преди това са се случили нещата ще си възстановя паметта, но сега не мога. Аз контактувам със страшно много хора.

На въпрос дали някой от Общината е оказвал натиск на госпожа Иванова да приема деца, Христина Хаджигеоргиева отказа да коментира от името на общината.

Христина Хаджигеоргиева, кмет на район "Овча купел": Аз не мога да коментирам от името на Общината. Мога да говоря от свое име, а аз заявявам, че такъв натиск не съм оказвала нито веднъж. И точно затова аз ще заведа дело срещу г-жа Иванова за на авторитета ми и за манипулация на общественото мнение.
;
Тодор Чобанов, заместник-кмет на София: Тези неоснователни твърдения са отново същите, без доказателства и без факти. Мога да кажа, че нищо конкретно не сме видели, което да потвърждава тезата, че някой, някога е оказвал на г-жа Иванова натиск. Преди Нова година се появиха още сигнали. Дойдоха още хора с нови документи, които се проверяват сега в хода на третата проверка, която тече в момента. Тя е извършвана от Дирекция „Вътрешен контрол“ и там също ще се проверят редица фактори и обстоятелства, свързани с дейността на г-жа Иванова.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивска фирма произвежда биологични храни от родни суровини
Пловдивска фирма произвежда биологични храни от родни суровини
Приеха Истанбулската конвенция за превенция на насилието срещу жени и момичета
Приеха Истанбулската конвенция за превенция на насилието срещу жени и момичета