НОВИНИ

Напрежение при избора за президент на БФС

Борислав Михайлов бе избран отново за президент на БФС на 8-мия редовен конгрес. Той спечели убедително с 463 гласа, 36 получи Любослав Пенев, а 5 Ивайло Дражев. Въпреки тези резултати, в хотел "Маринела" не беше спокойно. Защо? Ще ни каже Радостин Любомиров.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
18:05, 16.02.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

92% от делегатите на 8-мия редовен конгрес на БФС дадоха гласа си за Борислав Михайлов. Любослав Пенев каза, че не вижда много футболни хора в залата и няма да участва в уреден мач. След това неговият екип Николай Илиев и Радостин Василев напуснаха залата, в която се провеждаше конгреса и повече не се върнаха. Другият кандидат Ивайло Дражев също имаше забележки относно Борислав Михайлов и неговия екип. Ето какво казаха в интервютата след излизанията си от залата.

Любослав Пенев: Това е фарс и екипът на Любо Пенев и включително Любослав Пенев не участваме в уредени мачове. Няма как. Уреден мач означава тройна бюлетина, няма как да пуснеш едната, другите две да ги дадеш на зоналния, да се отчетеш. Оттам нататък не е допустимо да нямаме членове в комисията.
Ивайло Дражев: Аз съм дошъл с редовни документи на член на БФС, първи регистриран и те не ме допускат като делегат. Целта е да не можеш да влезеш като делегат, да не можеш да правиш предложения в Конгреса, да манипулират избора, да дадат по три бюлетини, делегатите да ги показват на зонални и областни председатели. Това им е сценарият. Жалкото е, че процедурата по касиране след това, ще продължи поне 5,6 месеца. Българският футболен съюз е член на УЕФА, там са непознати такива нрави и маниери. Просто няма такъв филм.

Очаква се на пресконференция Борислав Михайлов да отговори на тези обвинения. В момента се гласува съставът на новия изпълнителен комитет на съюза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Творба на Георги Божилов-Слона в Пловдив също е повредена от графити
Творба на Георги Божилов-Слона в Пловдив също е повредена от графити
Просветното министерство не насърчава видеонаблюдението в детските градини
Просветното министерство не насърчава видеонаблюдението в детските градини