НОВИНИ

​Ски и сняг на Пампорово и през априлската ваканция

Сезонът в Пампорово ще продължи до края на априлската ваканция.Такива засега са прогнозите на концесионерите на пистите в родопския зимен курорт. С наближаването на великденските празници близо 80% от местата за настаняване там вече са резервирани.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Николай Райшинов
19:32, 20.03.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Сняг и подходящи условия за ски и сноуборд ще предложи Пампорово и по време на великденската ваканция. Въпреки късната зима от курорта отчитат най-добрия сезон досега.

Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово” АД: Миналата година беше сезонът с рекорден ръст за последните 10 години. Огромен ръст от порядъка на 17%. Тази година към момента вървим около 8,5% ръст спрямо миналата година,което автоматично го прави най-силният сезон до момента.

Пампорово затвърждава тенденцията да е предпочитан и достъпен курорт за българите. Над 60% от туристите този сезон са български граждани. Повечето от българските посетителите избират петдневните ваканционни пакети, които включват и карти за лифт.

Иван Петков: Любимият ми курорт за зимни спортове. Още за първи път като дойдохме ми хареса. Не се чака толкова много на лифта, на пистите.
Белин Узунов: Ски не съм карал през живота си. На борд се запалих и тази зима започнах да го карам. От около месец и нещо идвам с промеждутъци.

Турци, гърци, сърби и румънци са най-честите гости на Пампорово сред чужденците. Много успешни са и програмите с Великобритания и Израел.

Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово” АД: Една много перфектна пропорция между чартърни програми и неорганизирани туристи. Това е най-добрата формула за една успешна устойчивост и трайност на клиентския портфейл за един ски курорт поне на Балканския полуостров.

Все по-голяма популярност сред скиорите набира и възможността с картата за Пампорово да се кара и на пистите в Чепеларе, до които се стига с шатъл бусове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК финансира изграждането на безплатен безжичен интернет
ЕК финансира изграждането на безплатен безжичен интернет
Президентът на Китай обеща по-широко отваряне на националната икономика
Президентът на Китай обеща по-широко отваряне на националната икономика