НОВИНИ

Ски сезонът в Банско започва на 16 декември

Ски сезонът в Банско ще бъде открит на 16 декември. Първите писти ще бъдат пуснати до края на седмицата, обяви маркетинг директорът на концесионера - Иван Обрейков. От два дни температурите позволяват оръдията да работят. Очаква се след като завали естествен сняг, да бъдат отворени и част от пистите с по-евтини карти.

БНТ2-София
от БНТ2-София Яна Тодорова
20:54, 07.12.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Дни преди старта на зимния сезон туроператорите отчетоха 10% ръст на ранните записвания. Освен българи, интересът от Великобритания, Румъния, Гърция, Израел и Македония е огромен.

Тази година туристите в Банско ще бъдат посрещнати с няколко новости – в ски зоната ще бъдат поставени две екологични станции за зареждане на електроавтомобили до паркинга на начална станция на кабинката. На тях могат едновременно да зареждат 4 коли.

Голямата звезда, която идва за официалното откриване на ски сезона в курорта е рекордьорът в скоростните дисциплини за всички времена - Кристиан Гедина.

Той и петкратният носител на Световната купа Марк ЖирардЕли ще имат свои отбори, които ще се състезават, а 40 късметлии ще могат да попълнят тимовете на звездите.

Новост е и сътрудничеството с организационния комитет на Олимпиадата в Пекин през 2022 година. Ски центърът получава и друго международно признание преди месец – за пети път Банско е с приз за ски курорт номер 1 в България от световните ски награди в Кицбюел.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Трима души са убити при стрелба в гимназия в американския щат Ню Мексико
Трима души са убити при стрелба в гимназия в американския щат Ню Мексико
Запалиха светлините на коледната украса във Ватикана
Запалиха светлините на коледната украса във Ватикана