Наказателна процедура за Унгария - какво следва за бъдещето на ЕС

Състоянието на ЕС беше една от най-дискутираните теми в Европарламента през вчерашния ден, когато председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер произнесе последната си реч пред депутатите. Във фокуса за бъдещето на Общността безспорно попадна Унгария и реалната заплаха тя да бъде лишена от право на глас.

от БНТ
08:00, 13.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Това е предложение на депутатите от ЕП, което тепърва трябва да бъде гласувано с пълно единодушие от държавите членки, коментира в Сутрешния блок на БНТ Огнян Златев - ръководител на представителството на Европейската комисия в България.

"Никой никого не е наказал. Това са просто част от демократичните процедури. Не виждам драма, смятам, че с взаимно убеждение, ще бъде постигнат някакъв компромис", заяви Златев.

;

Той коментира и новите предложения за засилване мерките за сигурност във връзка с миграционната вълна, които бяха обсъдени от евродепутатите, както и намерението им за засилване водещата роля на еврото като световна валута.

Огнян Златев: Разширяването на еврозоната ще допринесе за засилването на европейската икономика. Знаете, че имаме още няколко стъпки към Банковия съюз, а това от своя страна ще доведе до подобряването на жизнения стандарт на европейските граждани.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Възход на къмпингуването в Турция
Възход на къмпингуването в Турция
Бъдещият император на Япония принц Нарухито беше приет от президента Макрон
Бъдещият император на Япония принц Нарухито беше приет от президента Макрон