НОВИНИ

Снощният протест в Асеновград премина без инциденти

Стотина асеновградчани се включиха в протеста снощи с искания за строги наказания за всички, замесени в боя над състезателите по гребане в понеделник. Протестът мина без инциденти.

bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 02.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В петък Районният съд в Асеновград остави в ареста деветимата задържани за инцидента. Снощи протестиращите настояха за справедливи присъди за виновните, за повече полиция в Асеновград и за провеждането на кръгла маса с цел законодателни промени за интегриране на ромската общност. С цел да не се допускат безредици и ескалация на напрежението за протеста довечера, са мобилизирани допълнителни полицейски сили.

Директорът на Областна дирекция на МВР - Пловдив главен комисар Атанас Илков заяви, че органите на реда правят всичко възможно за обезпечаването на обществения ред.

главен комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР Пловдив: Има сили от страната и столицата,така че обезпечаването на протеста и гарантирането на сигурността и обществения ред на територията на община Асеновград ще бъде много по-мащабно, така че да не допуснем ескалация на напрежението и най-вече този мирен протест да не се превърне в инцидент, който да остави негативни последици за цялата община Асеновград.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарната набира доброволци
Пожарната набира доброволци
Безплатни курсове по плуване за деца провеждат в Кюстендил
Безплатни курсове по плуване за деца провеждат в Кюстендил