НОВИНИ

Собственикът на "ЕМКО": Чакаме решението на премиера

Продължава напрежението около оръжейната фирма "ЕМКО". На извънредна среща тази сутрин при премиера Бойко Борисов се събраха икономическият министър Емил Караниколов и ръководството на фирмата. Повече от два часа и половина продължи срещата при премиера, предаде репортерът на БНТ Александър Марков.

Александър Марков
от Александър Марков
12:02, 10.10.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

След края ѝ от "ЕМКО" обявиха, че всичко е в ръцете на премиера и в зависимост от решението му ще решат дали ще протестират утре.

На влизане министърът на икономиката Емил Караниколов обеща да обяви дали има постигнат компромис, но си е тръгнал през служебния вход на Министерския съвет.

Собственикът на "ЕМКО" след края на срещата заяви, че отново са представили позицията си пред премиера, а тя е да им бъдат възстановени договорите за производство на специална продукция сключени с "Кинтекс", но загубени през лятото когато беше отнет лицензът на "ЕМКО" за производство поради неправилно съхраняване на боеприпаси. Настояли са също така продукцията която са произвели, но не можеше да бъде изнесена заради отнет лиценз да им бъде платена. В зависимост от решението на премиера в рамките на днешния ден ще бъде преценено дали ще има протест утре в 11 часа.

Емилиян Гербев - собственик на "Емко": Чакаме решението на премиера, нищо не можем да кажем. Той трябва да помисли, да реши, да се посъветва и да каже. За момента не знам.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В очакване на речта на Карлес Пучдемон. Ще обяви ли Каталуния независимост?
В очакване на речта на Карлес Пучдемон. Ще обяви ли Каталуния независимост?
Иновациите в изкуството ще обсъждат в Пловдив
Иновациите в изкуството ще обсъждат в Пловдив