НОВИНИ

Собствениците на животни излизат с нови искания

Повече от 20 дни фермерите от Болярово очакват резултатите от взетите втори проби за установяване има ли чума по дребните преживни животни в региона.

собствениците животни излизат искания
bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 23.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Стопаните търпят загуби от наложената забрана за търговия и придвижване на животните. Все още няма решение на казуса с вземането на втори проби от стадото на Ана Петрова от Болярово.

Животновъдите настояват да се отмени наложената карантина, тъй като животните стоят близо 60 дни затворени в оборите. Доброволците, които охраняват овцефермата на Ана Петрова подготвят протест в събота.

Николай Димов, животновъд: Загубите са млqкото, старите овце сега не можем да продаваме, агнета имаме за продаване, всичко стои. Кочове трябваше да подменяме. Животните не могат да се търгуват, да се движат. Няма никакви резултати от пробите. Днеска съм ги питал, докторите вдигат раменете, никой нищо не знае. До кога ще е така...

Ана Петрова, животновъд: Никога не са били затваряни на такъв режим и второ, че изяждат това, което приготвяме за зимнина. Това са загубите до момента, но най-вече животинките се тормозят в момента. 60 дни те са затворени...
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ пуска обществена поръчка за плащанията на електронни винетки и ТОЛ такса
АПИ пуска обществена поръчка за плащанията на електронни винетки и ТОЛ такса
Меркел започна кавказката си обиколка с посещение в Грузия
Меркел започна кавказката си обиколка с посещение в Грузия