НОВИНИ

София филм фест набира доброволци за организацията на кинофорума

За осма поредна година доброволческата организацията Си Ви Ес - България набира ентусиасти, които да помагат при провеждането на Международния фестивал София Филм Фест. Одобрените кандидати ще се включат в събитието от 9 до 31 март. Те могат да бъдат полезни и за някои организационни дейности от 27 февруари.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
08:57, 12.02.2017
Чете се за: 01:09 мин.
Още

София филм фест отново ще си има помощници доброволци, които ще поемат част от огромния брой задачи, свързани с организацията на кинофорума. Тази година ще бъдат избрани около 120 желаещи.

Катерина Стоянова - доброволческа организация Си Ви Ес: Още в първите няколко минути, когато пуснахме обявата имаше около 40 кандидата, така че всяка година са повече и повече, хора от различни възрасти, с различни интереси, но един, който ги обединява - киното.

Доброволците на София Филм Фест ще посрещат зрителите преди прожекциите, ще разнасят рекламни материали, ще помагат на екипа в офиса, преди и по време на пресконференциите, награждаванията, партитата и коктейлите.

Преди всичко обаче те ще станат съпричастни. С XXI-то издание на едно от най-големите културни събития у нас, ще могат да научат повече за организирането на филмов фестивал и ще имат свободен достъп до най-доброто от киноизкуството.

Светлана Дамянова - СФФ: Всички хора, които са влюбени в седмото изкуство имат възможност да се срещнат с нашите специални гости в специалните събития, които организираме и тук в Дома на киното, но същевременно с това успяват да видят филми. След като поканят нашите гости, зрителите в киносалоните, което е част от тяхната основна работа, те също са част от публиката. Така се подреждат нещата, че хем си на работа, хем си на кино, хем контактуваш с прекрасни хора, което е бонус, дюшеш отвсякъде.

Позицията е подходяща за студенти и ученици над 16 години, както и за всички любители на киното със свободно време. Формулярът за кандидатстване e качен на сайта на доброволческата организация и на Фейсбук страницата на София филм фест, а срокът за подаването му е 17 февруари.

Катерина Стоянова - доброволческа организация Си Ви Ес: Тези, които си мислят, че нямат достатъчно свободно време или че искат да им остава време за нещо друго, нека кандидатстват, защото както ние казваме по време на фестивала ти няма да искаш да имаш друго свободно време освен това, което посвещаваш на киното.

А за втора поредна година чрез Фондация Светът на Мария се дава шанс и на хора с интелектуални затруднения да се включат в доброволческия екип на Фестивала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Априлово зарязаха лозята
В Априлово зарязаха лозята
Избират нов президент в Германия
Избират нов президент в Германия