НОВИНИ

​Софийският университет избра своя "Студент на годината"

Важен критерий за избора на победител във всяка категория бяха гражданските дейности на студентите, а според Студентския съвет този конкурс е важен, защото дава шанс и стимул на младите хора да се развиват.

bnt avatar logo
от Цанка Николова
12:08, 11.06.2016
Чете се за: 00:59 мин.
Още
​софийският университет избра своя студент годината
Владислав Харалампиев, победител в категория "Математика и информатика": "До голяма степен усърдност, защото не винаги побеждавате. Просто не трябва никога да се отказвате, просто да продължавате се тренирате, да правите нови неща".
Анита Николова, победител в категория "Социални науки": "Най-вече да бъде отдаден на това, което прави и да го прави с удоволствие. Това са ключовете към успеха".
Васил Силяновски, председател на Студентски съвет към СУ: "Идеята на този конкурс е да покажем, най-добрите студенти в университета да ги свържем с бизнеса, да ги свържем с държавата, те да се почувстват оценени и да се почувстват, така да се каже увлечени от идеята да останат в България и да се развиват тук".
;
Проф. дфн. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет: "Наистина няма никакво значение кого сме избрали, защото кандидатурите бяха много равностойни. Всички имаха много сериозни заслуги в различни сфери, някои в научната сфера, други в най-разнообразни сфери от спорта до художествената дейност и затова бяхме много затруднени, но и много горди с вас. Често първият и вторият бяха толкова близки, че се налагаше наистина да изберем много трудно и затова Ви моля не се огорчавайте, ако не сте на първо място, наистина бяхте съвсем достойни за избор всички. Желая Ви много голям успех и накрая ще кажа, че Студентският съвет съвсем не е нещо, което трябва да пренебрегнем днес като тема. Днешното събитие е само част от поредицата негови инициативи през последните една-две години. Нещата се промениха много. Много от инициативите, които Студентски съвет има, са насочени не просто към студентите и техните интереси, но и към това всеки факултет да бъде представен равностойно, което не е лесна работа. Затова Ви благодаря и желая успех на всички участници в конкурса".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чети с мен - с президента Плевнелиев, Поли Генова и други
"Чети с мен" - с президента Плевнелиев, Поли Генова и други
Великотърновски общини кандидатстват за помощ след дъждовете
Великотърновски общини кандидатстват за помощ след дъждовете