НОВИНИ

Софийският университет решава дали да се повишат таксите за обучение

Утре ще стане ясно дали Академичния съвет на Софийския университет ще повиши студентските такси или не. Предложението е да се увеличат таксите на новоприетите през следващата учебна година в някои от факултетите. Студентите, които вече се обучават във висшето училище, няма да плащат по-високи такси.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
22:36, 21.02.2017
Чете се за: 00:25 мин.
Още
софийският университет решава дали повишат таксите обучение

Ако предложението бъде прието, с между 10 и 80 лева ще скочат таксите за редовни студенти в Богословския факултет, в специалност "Регионално развитие" на Геолого-географския факултет, в Историческия факултет, в Стопанския факултет, в специалностите "Публична администрация" и "Културология" на Философския факултет, както и във Факултета по начална педагогика.

С малко повече - между 100 и 120 лева ще скочат таксите за редовни студенти в специалностите "Японистика"," Кореистика" и "Икономика".

Най-значително с от 45 до 270 лева ще се увеличат таксите за студенти задочно обучение в Богословския, Геолого-географския, Историческия, Философския и Факултет "Начална педагогика".

Не се увеличават таксите в шест факултета, а за редовно обучение в специалност "Математика" дори са намалени със 160 лева. Първокурсниците с максимален бал в тази специалност ще бъдат освободени от такса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връщат у дома котката, която прекоси 3 държави
Връщат у дома котката, която прекоси 3 държави
Учител от ново поколение - Ирена Тренчева
Учител от ново поколение - Ирена Тренчева