Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Софийският университет решава дали да се повишат таксите за обучение

Утре ще стане ясно дали Академичния съвет на Софийския университет ще повиши студентските такси или не. Предложението е да се увеличат таксите на новоприетите през следващата учебна година в някои от факултетите. Студентите, които вече се обучават във висшето училище, няма да плащат по-високи такси.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
22:36, 21.02.2017
Чете се за: 00:25 мин.
Още
софийският университет решава дали повишат таксите обучение

Ако предложението бъде прието, с между 10 и 80 лева ще скочат таксите за редовни студенти в Богословския факултет, в специалност "Регионално развитие" на Геолого-географския факултет, в Историческия факултет, в Стопанския факултет, в специалностите "Публична администрация" и "Културология" на Философския факултет, както и във Факултета по начална педагогика.

С малко повече - между 100 и 120 лева ще скочат таксите за редовни студенти в специалностите "Японистика"," Кореистика" и "Икономика".

Най-значително с от 45 до 270 лева ще се увеличат таксите за студенти задочно обучение в Богословския, Геолого-географския, Историческия, Философския и Факултет "Начална педагогика".

Не се увеличават таксите в шест факултета, а за редовно обучение в специалност "Математика" дори са намалени със 160 лева. Първокурсниците с максимален бал в тази специалност ще бъдат освободени от такса.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Връщат у дома котката, която прекоси 3 държави
Връщат у дома котката, която прекоси 3 държави
Учител от ново поколение - Ирена Тренчева
Учител от ново поколение - Ирена Тренчева