НОВИНИ

Солидарност по червения килим

Черната комедия "Три билборда извън града" е големият победител на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Лентата спечели пет отличия. На церемонията присъстваха принц Уилям, който е председател на академията и съпругата му. Бляскавото събитие обаче, се превърна в триумф на движението срещу сексуалното насилие. Кой и как го подкрепи - за посланията на киновечерта - от Биляна Бонева.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
22:20, 19.02.2018
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Блясък и изящество, в черно. В звездната си вечер, много от звездите на киното демонстрираха своята солидарност с пострадалите от сексуален тормоз, като облякоха черни тоалети.

Камерите очакваха какво ще бъде модното решение на херцогинята на Кембридж - Кейт Мидълтън. Тя се появи в тъмнозелена рокля с черен колан. Деликатен избор, който кралските хроникьори обясниха с въздържането на кралското семейство от подкрепа на политически и социални протести.

Звездата на вечерта обаче, беше Франсис Макдорманд, която впечатли журито с изпълнението си на майка на изнасилено дете в "Три билдборда извън града" и спечели в категорията "най- добра актриса". Тя отказа да използва облеклото като знак на солидарност и трогна публиката с искреността си.

Франсис Макдорманд: Имам проблем със сервилниченето. Но искам да знаете, че съм напълно солидарна с моите сестри в черно тази вечер.
Салма Хайек: В този важна и историческа година за жените, аз съм тук - на тази легендарна сцена, за да поздравя мъжете. И победител е - ФРАНСИС МАКДОРМАНД..... Шегувам се....

Гари Олдман спечели в категорията "най-добър актьор" за ролята на Чърчил в „Най-мрачният час". Завръщане към исторически личности и събития - друга лента, която привлече вниманието с две номинации Бафта, но не получи награда е "Смъртта на Сталин", който беше забранен в Русия.

Вечерта се оказа разочароваща за Гийермо дел Торо. Очакванията бяха неговият филм "Формата на водата" да е фаворит. Продукцията обаче, спечели само в категория "Най-добър режисьор".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри на Турция, Русия и Иран ще обсъдят на среща конфликта в Сирия
Външните министри на Турция, Русия и Иран ще обсъдят на среща конфликта в Сирия
​В Базел започна най-големият карнавал в Швейцария
​В Базел започна най-големият карнавал в Швейцария