НОВИНИ

Спасители и медицински екипи ще има по плажовете във Варна до края на септември

Плажовете във Варна и курортните комплекси няма да останат без спасители и медицински екипи през септември. Очакванията са през целия месец да има летовници заради прогнозата за топло време и големия интерес към по-евтините хотели.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова
20:55, 04.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Централният плаж във Варна и днес беше пълен с туристи, въпреки силния вятър и по-ниските температури. Жълтият флаг не попречи на летовниците да се порадват на топлото септемврийско море.

Владимир Марков:" Липсват многото туристи по плажа, така че през септември човек може спокойно да се наслади повече на морето, да има повече пространство, а и е все така топло. Аз много го харесвам. 06:38 - Аз в случая съм с детето и разчитам и на спасителите."
Георги Пешев: "По-хубаво, нека да има, има дечица на плажа, има и по-възрастни хора, нека да има спасители."

До края на септември безопасността на летовниците е осигурена - по цялата плажна ивица остават спасителните постове и медицинските екипи.

Георги Есов - спасител: "Пълен брой спасители запазваме на варненския бряг. 08:23 - Целият плаж ще бъде покрит. Септемврийското море обикновено е много спокойно и добро, но за жалост първите три дни не започна така. Едва днес падна малко вълната. Прогнозата за времето е добра като цяло, така че добре дошли на всички на варненския бряг."

Плажният сезон ще бъде закрит на 30-ти септември. След тази дата на плажа вече няма да има спасители и медицинско обслужване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на квартал Стрелбище отново излязоха на протест
Жителите на квартал "Стрелбище" отново излязоха на протест
ДРУГИТЕ новини: Последен концерт
ДРУГИТЕ новини: Последен концерт