НОВИНИ

Спазват ли се ограниченията за движение на ТИР-овете по магистралите?

И днес е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили по автомагистралите и главните пътища в страната. След като първоначално ограничението за ТИР-ове през летните уикенди беше отпаднало, от тази седмица то отново влезе в сила. Целта е да се облекчи трафикът по пътищата в страната в почивните дни и по време на летния туристическия сезон. Какъв е трафикът днес по международния път за Гърция и АМ "Струма" - трасета, които са сред най-натоварените, особено през почивните дни?

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
08:15, 09.07.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Интензивен е трафикът по Е79 и по АМ "Струма". Забраната за движение за ТИР-ове по АМ "Струма" е само в събота от 10.00 до 14.00 часа. По главен път Е79 днес шофьорите ще бъдат спирани от 14.00 до 20.00 часа. През тези 6 часа те могат да паркират тежкотоварните си автомобили на определените за това места. Голямо недоволство предизвика новата забрана за движение на ТИРО-ве сред шофьорите.

Много международни шофьори не знаеха за въведената забрана и още вчера я нарушиха. От Съюза на българските транспортни работници заявиха, че още в понеделник ще обжалват във ВАС заповедта, която влезе в сила в петък. Според тях е нарушен Законът за движение по пътищата, тъй като не се е провело обществено обсъждане, което е регламентирано в административно процесуалния кодекс.

Днес следобед се очаква трафикът по АМ "Струма" и Е79 да е доста по-интензивен заради хората, които са били на почивка и се връщат. Тази сутрин на ГКПП "Кулата-Промахон" трафикът е интензивен, но за сега няма струпване от колони на автомобили и ТИР-ове. Всички трасета работят нормално.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече осъдени за пътни инциденти в Пловдив
Повече осъдени за пътни инциденти в Пловдив
Отново сблъсъци между протестиращи и полицията в Хамбург
Отново сблъсъци между протестиращи и полицията в Хамбург