НОВИНИ

Спазват ли се пътните знаци в Пловдив?

След сигнал до БНТ, опасна пешеходна пътека в Пловдив ще се сдобие с допълнително обозначение, което да предупреждава шофьорите да намалят скоростта. Градът продължава да бъде на едно от първите места в страната по брой катастрофи и загинали хора. В същото време пътните знаци масово се повреждат, за да избегнат жителите спазването на закона.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
12:34, 20.11.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Михаил Михайлов живее в пловдивския квартал Прослав и твърди, че една от пешеходните пътеки на улица "Елин Пелин" е опасна, тъй като липсва нужната сигнализация.

Михаил Михайлов: Проблемът е такъв, че съм гледал хора как могат да бъдат ударени всеки момент. Няма сигнализация тази пътека, значи няма предупредителен знак тук, който да каже на шофьора - следва пътека, вземи мерки.

Екипът ни се свърза с общинското предприятие за контрол на транспорта, откъдето направиха проверка.

Румяна Георгиева - ОП "Организация и контрол на транспорта" - Пловдив: Съгласно Закона за движение по пътищата продължението на тротоара е пешеходна пътека, маркирана или не, с маркировка или с пътен знак, което значи, че се допуска да не са сигнализирани.

Инспекторите обявиха обаче, че до края на седмицата ще поставят и допълнително обозначение.

Румяна Георгиева - ОП "Организация и контрол на транспорта" - Пловдив: Това е указателният знак, синия, пешеходна пътека.

Големият проблем в Пловдив обаче е унищожаването на пътни знаци, тъй като не са удобни за жителите на града.

Мариана Тодорова - ОП "Организация и контрол на транспорта" - Пловдив: Особено знаци, които са забранено престой и паркиране, ето миналата седмица знака на бул. "Свобода" с "Копривщица" - целият знак беше нарисуван с жълта боя. Просто не им харесват тези знаци и това са знаците, които най-много ние подменяме.

Самоволното премахване на антипаркинг колчета е сред другите нарушения в Пловдив, което подлежи на санкция. Камерите на полицията вече са заснели такива нарушители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа в района на Пасарел, има пострадали
Катастрофа в района на Пасарел, има пострадали
Желязков: Всички релсови пътища у нас се проверяват ежедневно
Желязков: Всички релсови пътища у нас се проверяват ежедневно