НОВИНИ

БСП обвини управляващите в злоупотреба с фонд "Земеделие"

Твърдение на БСП, че 1 милиард и 100 милиона лева няма да бъдат изплатени на държавата от Европейската комисия, предизвика политически спор в пленарна зала. В декларация от БСП заявиха, че има писмо от Евро-комисията с потвърждение за тези неизплатени средства. От ГЕРБ категорично отрекоха. След размяна на реплики за започнала президенtстка предизборна кампания и кой трябва да си ходи от политиката, в пленарната зала дойде и министърът на земеделието, за да опровергае твърдението на червените.

bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 15.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Драгомир Стойнев, политик от БСП: Ето го писмото от Брюксел, което го нямало, което не било истина, което разбуни толкова много духовете и както винаги ГЕРБ, които управляваха за последните 7 години, 5 години и половина се опитват да прехвърлят вината върху някой друг. В приложение 4 на това писмо се дава следната оценка. ЕК изцяло не приема заключенията от доклада на Сертифициращия орган. Държавен фонд "Земеделие" не е изпълнил коректно изискванията на европейското законодателство. По тази причина главна дирекция земеделие не признава разплатените средства през 2015 година. Това означава, че засега тези средства остават за сметка на държавния бюджет.
Десислава Танева, министър на земеделието и храните: Програмата за развитие на селските райони нито е спряна, нито имаме изискани милиард или там милиард и сто милиона лева. За доказателство най-елементарно ето платежните от тази сутрин, с които бяха възстановени поредните над 100 милиона лева разплатени по програмата за развитие на селските райони.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват джетовете във Варна
Проверяват джетовете във Варна
Обновяват 56 блока в Пловдив
Обновяват 56 блока в Пловдив