НОВИНИ

За първи път незрящи младежи в надбягването "Легион рън"

За трети път у нас ще се проведе отборно надбягване с препятствия от огън, лед и бодлива тел "Легион рън". Различното тази година е, че в надпреварата ще участват и двама незрящи младежи. През какви предизвикателства трябва да преминат Виктор и Калина и кой ще им помага в състезанието, чуйте от самите тях.

bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 15.06.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Незрящи ще участват в груповото надбягване с препятствия, което става все по-популярно у нас.

"Легион рън" не е състезание, а предизвикателство за духа и тялото, разказват организаторите. Пред това изпитание ще се изправи и запаленият планинар Виктор.

Виктор Асенов, участник: Аз смятам, че мога да се справя и че ще успея да преодолея тези препятствия. Аз съм и планинар и качвам доста върхове. Вече съм качил всичките, които са в България - Ботев, Черни, Мусала и Вихрен.

Именно на Вихрен Виктор среща треньора Иван Германов, с който на девети юли заедно ще се борят с препятствията на "Легион рън".

Иван Германов, треньор в спортен клуб: Поредното предизвикателство, което той ще успее да се справи с него. Имаме идеята с него да работим персонално.

Организаторите на "Легиона Рън" обещават, че по 5-километровото трасе тази година ще има по-малко бягане и повече препятствия.

Иван Матев, мениджър: Ще направим всичко възможно да подсигурим трасето по начин, който е подходящ съответно, така че Виктор да може да мине през по-голяма част от препятствията. Ясно е, че няма как да мине през 100% от тях.

Кучето-водач на Виктор, което му е помогнало в изкачването на върховете няма да участва в надпреварата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахват павилионите до пощата в Пловдив
Премахват павилионите до пощата в Пловдив
Уличните артисти Destructive Creation: Изкуството ни не е украса за един ден!
Уличните артисти Destructive Creation: Изкуството ни не е украса за един ден!