НОВИНИ

Кой трябва да стане президент на БФС?

За скандалите в българския футбол, кой го оглавява в момента и има ли източване на държавни средства в Сутрешния блок на БНТ говорят спортните журналисти Едуард Папазян и Георги Атанасов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 22.11.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Едуард Папазян, спортен журналист: Боби Михайлов е президент на Футболния съюз. Той може да бъде освободен единствено от конгреса, какъвто още не се е провел, даже не е назначена дата. Временно изпълняващ функциите му, тъй като той е подал оставка, е Михаил Касабов.

Георги Атанасов коментира, че според него е странно защо обществото се занимава с тези котерии, свързани с досегашното ръководство, тъй като то е напълно бламирано морално и политически сред обществото и управляващите. Той беше категоричен, че структурата на БФС, администрацията си действа по първенството, по купата, по лигите, и няма проблем, тъй като има достатъчно опитни хора.

Георги Атанасов, спортен журналист: Затова са ми странни тези напъни на един голям футболист, но очевидно не толкова голям ръководител Йордан Лечков, който се опитва да търси под вола теле и се е вкопчил вероятно за да остане в обществено обращение, след като на последните общински избори в Сливен получи един много слаб резултат.
Едуард Папазян, спортен журналист: Идеята му е да остане във фокуса на общественото внимание, от една страна, и второ,да не е отдалечен от пряката изпълнителна власт във Футболния съюз, да въздейства върху президентите на клубове, които на извънредния конгрес ще избират нов президент. Предполагам, че идеята му е да е един от кандидатите.

"Той е опитен човек, беше кмет на Сливен, известна фигура в обществения живот, да не говорим, че е изключителен футболист, разумен човек е, как си представя че може да оглави Футболния съюз без Боби по Михайловски?", попита Атанасов.

На въпроса има ли източване на държавни средства Едуард Папазян отговори, че най-вероятно е възможно цените и на екипите, и на нощувките да са леко завишени и е възможно количествата да не са съвсем такива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров и Гешев ще се срещнат с кмета на Перник
Цацаров и Гешев ще се срещнат с кмета на Перник
Близки на детето от Кардам не приемат, че причината за смъртта му е отрова
Близки на детето от Кардам не приемат, че причината за смъртта му е отрова