НОВИНИ

Среднощни скандали в парламента при обсъждането на Бюджет 2018

Със среднощни скандали и процедурни прийоми. Така депутатите завършиха 17 часа дългия маратон по гласуването на бюджета за догодина. Днес те имат още текстове за обсъждане. Пленарният ден за депутатите приключи малко след 3 през нощта след като пет пъти времето за работа беше удължавано. В отговор на неочаквано дългия работен ден от левицата използваха всички възможности на правилника на НС, за да утежнят гласуването. Така те прегласуваха почти всеки текст. Иначе в късните часове на нощта нервите на депутатите повлияха и на дисциплината в залата. На няколко пъти се наложи председателят на НС Цвета Караянчева да прави забележки на депутати.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
06:32, 30.11.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
среднощни скандали парламента обсъждането бюджет 2018

Георги Свиленски: Само нощем ли може да работите, денем не може ли?
Антон Кутев: Що за депутати сте, чувствам се омерзен... нещо подобно.
Петър Петров: Говорят се безсмислици, нека прекратим.

По-рано вечерта гласуването на бюджета се размина на косъм от блокиране. Причината - депутатите приеха да увеличат субсидията за вероизповеданията с 1 300 000 лева по предложението на социалиста Васил Антонов. Проблемът дойде от там, че въпросните средства не са заложени в приходно-разходната част на бюджета. Това можеше да доведе до прекрояване на финансовата рамка. Депутатите изпаднаха в процедурен парадокс, тъй като не може да се гласува един и същи текст три пъти.

В крайна сметка днес депутатите трябва да решат как ще прецизират текста и какво ще гласуват. Редовното им заседание започва в 10 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАН спусна черни знамена в знак на протест, иска повече пари за наука
БАН спусна черни знамена в знак на протест, иска повече пари за наука
Депутатите на косъм да провалят приемането на Бюджет 2018
Депутатите на косъм да провалят приемането на Бюджет 2018