НОВИНИ

Старт на регата „Трети март“

27 екипажа от цяла България се включиха в старта на 60-ото издание на традиционната регата “Трети март” във Варна. Това е първото спортно състезание на платна за годината и с него се дава старт на ветроходния сезон. Гонките ще продължат до неделя.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
17:56, 04.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Лошото време не уплаши калените ветроходци и стартът на регата беше даден навреме. Главен съдия е Стефан Методиев, организатори са спортният клуб “Черно море” - Варна и спортната дирекция на Общината в града, която финансира събитието.

"Имам познати, които участват, дошли сме да видим. Вятърът е много добър, най-добрите ще покажат какво могат!", каза Стоян Джерамов.

Регламентът е ясен: ако времето не се влоши, във всеки ден от тазгодишното състезание ще се изпълняват по три гонки.

"Самото състезание има много особен дух като регата - тук традиции, любов към морето участват и се получава много добро, силно състезание с особен заряд”, коментира Росен Марангозов, председател на СК “Черно море” - Варна.

"Трети март” е най-старата българска ветроходна регата, провежда се от 1957-а година като е имало едно прекъсване от 5-6 години. За добрите ветроходци тази година има и допълнително класиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българи на световното първенство по пица
Българи на световното първенство по пица
Дете с опасност за живота след падане от високо
Дете с опасност за живота след падане от високо