НОВИНИ

Стартира конкурсът за реновиране на площад „Света Неделя“

Столична община обявява ограничен конкурс за разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен проект за площад „Св. Неделя” в гр. София. Конкурсът за проект се провежда с присъждане на награди за участниците, класирани на първите пет места. Наградният фонд в конкурса е 250 000 лева.

стартира конкурсът реновиране площад света неделя
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 20.02.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Международно жури ще избере участниците, които ще бъдат поканени да представят проекти. Конкурсът ще се проведе при запазване анонимността на участниците до класиране на проектите им от журито.

Конкурсът ще се проведе в два етапа. В първия етап могат да участват всички проектанти, които отговарят на изискванията на възложителя.

Форматът на конкурса е избран с оглед характера и значимостта на площад „Св. Неделя“ в системата от публични пространства в центъра на града. Целта е да бъде обновен площада, като се съхрани културната му и пространствена идентичност и същевременно се откликне на комплексните изисквания към функционалността и качествата на съвременната градска среда.

Пълната документация за конкурса е публикувана в раздел „Профил на купувача“ в сайта на Направление „Архитектура и градоустройство“, както и на специално създадения сайт на конкурса -www.svetanedelya.com.


Срокът за подаване на заявления за участие е 08.05.2019 г., 17,30 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксинират срещу морбили в мобилен кабинет в столичния кв. Христо Ботев
Ваксинират срещу морбили в мобилен кабинет в столичния кв. "Христо Ботев"
Ананиев: Аптеките са имали 6 месеца, за да отговорят на новите разпоредби
Ананиев: Аптеките са имали 6 месеца, за да отговорят на новите разпоредби