НОВИНИ

СБА стартира първото мащабно проучване сред шофьорите в България

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) със съдействието на Пътна полиция към ГДНП и Технически университет София стартира първото мащабно анкетно проучване сред активните шофьори в България „Заедно за по-безопасни пътища“.

сба стартира първото мащабно проучване сред шофьорите българия
bnt avatar logo
от БНТ
10:51, 01.08.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Анкетата ще се проведе в периода 1 август-15 септември във всички клонове на СБА в страната, в интернет сайта на организацията www.sba.bg/anketa и чрез партньорите на инициативата, която се подкрепя и от българския евродепутат Андрей Новаков.

Целта на проучването е да се представят причините, поради които жертвите по пътищата на Република България няма да бъдат намалени до 2020г. в съответствие със заложеното в Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата, която е също в унисон със стратегията на Европейския съюз (ЕС).

Желанието на организаторите е постигане на по-добра информираност за безопасността на движението по пътищата на у нас. С резултатите от анкетата ще бъде направен анализ на поведението на водачите – кога, защо и как нарушават Закона за движение по пътищата, какво може да ги стимулира да подобрят дисциплината си на пътя, както и къде откриват основно вината за броя на ПТП.

Анализът на събраните резултати от проведеното допитване ще спомогне за оформяне и структуриране на причинно-следствени връзки за броя тежки пътнотранспортни инциденти, ранени и загинали на територията на страната.

Представянето на анализа пред медии и ангажираните институции ще се проведе по време на планувания форум „Заедно за по-безопасни пътища“ на 6 ноември 2018 г. в София с подкрепата и участието на Международната автомобилна федерация ФИА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Приходните агенции работят добре, добър е и бюджетният излишък
Борисов: Приходните агенции работят добре, добър е и бюджетният излишък
Странджанският манов мед е одобрен от ЕК като защитено наименование за произход
Странджанският манов мед е одобрен от ЕК като защитено наименование за произход