НОВИНИ

Стивън Краб се оттегли от надпреварата за премиерския пост във Великобритания

Британският министър на труда Стивън Краб официално се оттегли от надпреварата за нов лидер на Консервативната партия и следващ министър-председател на страната. Краб обяви подкрепата си за водещия кандидат за поста към момента Тереза Мей, с което броят на съперниците намаля до три.

Георги Петров
от Георги Петров
06:44, 06.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Стивън Краб взе това решение, след като се нареди на четвъртото, предпоследно място на първия тур от гласуването, събирайки подкрепата на едва 34 от 330-те депутати от Консервативната партия.

Стивън Краб, министър на труда на Великобритания: "Смятам, че резултатите от тази вечер показват, че в действителност има само един кандидат, който е в позиция да обедини нашата партия и да поведе страната, и това е Тереза Мей."

Вътрешният министър Мей получи 165 гласа, следвана от министъра на енергетиката Андреа Лийдсъм и правосъдния министър Майкъл Гоув, събрали съответно по 66 и 48 гласа. За бившия министър на отбраната Лиам Фокс гласуваха само 16 депутати и той отпадна от надпреварата за лидерския пост.

Гласуването ще продължи в четвъртък, когато депутатите от партията ще избират измежду тримата оставащи кандидати. Гласуването на депутатите ще продължи, докато останат двама кандидати, след което изборът ще бъде оставен на цялата членска маса на партията. Името на новия лидер ще бъде обявено на 9 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мюсюлмани и християни празнуваха заедно Шекер Байрам в Белица
Мюсюлмани и християни празнуваха заедно Шекер Байрам в Белица
В Италия посрещнаха телата на загиналите в атентата в Дака
В Италия посрещнаха телата на загиналите в атентата в Дака