НОВИНИ

Столичен автотранспорт: По случая с детето шофьорът се е обадил на диспечерите

14-годишно момче беше обрано в автобус 404 в столичния квартал Редута, сигнализираха зрители на БНТ. Нападателите са свалили дрехите на момчето пред погледа на пътниците. Никой от присъстващите мъже, в това число и шофьорът, не се е намесил по време на грозната сцена.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:23, 22.02.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Пътуваща в автобуса жена разказа: Неприятната случка се е разиграла снощи около 19:00 часа в автобус 404, който към този момент е бил полупразен. Според очевидци в задната му част е имало боричкане. Пътниците обаче първоначално не обръщат внимание, докато едно от момчетата не започва да вика. То е било облечено със суичър, на който пише "Карате клуб ЦСКА" и това е единственото, което е било взето от него.

БНТ: Каква беше реакцията на хората от автобуса?

Освен аз да разпитвам момчето, жената, която се представи като зам.-директорка и другата, която му даде блуза - не че изтъквам, но аз се възмутих, никой нищо не направи, автобусът беше полупразен, но имаше мъже, разказа още свидетелката на нападението.

За БНТ от Столична община заявиха, че шофьорът днес и утре е в законна почивка, но предстои да бъде разпитан.

Слав Монов, изп. директор на Столичен автотранспорт: В случая с детето той се е обадил на нашия диспечерски пункт, за да ги уведоми за случилото се. По негови думи случката е била около 30 секунди, след което те са натиснали вратата и са избягали извън автобуса. На практика шофьорът не е имал възможност да реагира.

Иззети са записи от камерите на автобуса и се разглеждат от полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 МВР с допълнителни мерки за сигурност заради обществени събития в София
МВР с допълнителни мерки за сигурност заради обществени събития в София
Изливана е течност от хвостохранилище с тръби в реките Юговска и Чепеларска
Изливана е течност от хвостохранилище с тръби в реките Юговска и Чепеларска