НОВИНИ

Столична община продължава ремонтите на засегнатите от зимната атака улици

Заради суровата зима по редица столични улици се появиха дупки, неравности и пукнатини. Заместник кмета по транспорта на Столична община Евгени Крусев увери, че от общината работят по отстраняването на проблемите по улиците.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
07:27, 25.01.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Евгени Крусев: "По улиците, по които не са извършвани основни реконструкции в последните години се констатираха редица неравности, пукнатини и дупки. Това е вследствие на ниските температури и множеството цикли замръзване и размразяване на целият сняг. Работим според възможностите да запълваме аварийно по основните трасета на градския транспорт, така че да се осигури безопасното преминаване на всички граждани."
Евгени Крусев: "Причината е комплексна. Фактор е тежката зима, която имаме. Фактор е, че настилките на места не са ремонтирани от десетилетия. Като се насъберат неща и се появяват неприятни дупки."
Евгени Крусев: "Основните трасета, които продължават да се ремонтират са "Ботевградско шосе", Източната тангента, улица "Димитър Пешев" в "Дружба" 2, "Царица Йоана" в Люлин. Постоянно се извършват огледи и където се забележи проблем, екипите се изпращат да го отстранят."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Измамници атакуват фейсбук профили
Измамници атакуват фейсбук профили
Болницата във Велико Търново търси кръводарители от кръвна група А
Болницата във Велико Търново търси кръводарители от кръвна група А