​Столичният общински съвет избра Деница Николова за временен кмет на ''Младост''

Столичният общински съвет избра с тайно гласуване Деница Николова за временно изпълняваща длъжността кмет на район "Младост" след оставката на Цвета Авджиева, която напусна поста след протести срещу застрояването.

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:01, 19.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Със заповед на кмета на София строителството е спряно и тече пълна проверка за терена от реституцията му през 2003-та насам. В момента общината търси решение на проблема с презастрояването. Анализът показва, че ако се извърши отчуждаване на пазарни цени, какъвто е механизмът по закон, то това ще струва много на бюджета на общината.

Лорита Радева - председател на Комисията по околна среда в Столичния общински съвет: Първоначалните ни анализи - само за няколко парка ориентират към смущаващи по своя размер суми.
Малина Едрева - общински съветник: Не може да се каже еднозначно ,, да, Столична община ще изкупува''. Нека да направим оценката, нека да видим конкретиката и тогава ще предлагаме решения.
Деница Николова - временно изпълняващ длъжността кмет на район ,,Младост": Зелените площадки - както виждате- знаете всички- тече проверка. Ние абсолютно ще съдействаме за тази проверка и каквото се констатира ние ще го изпълним.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Липса на кадри в туризма
Липса на кадри в туризма
БНТ ще излъчи финалния спектакъл от Рио 2016 на 22 август
БНТ ще излъчи финалния спектакъл от Рио 2016 на 22 август