НОВИНИ

Юбилейна изложба на Гаро Кешишян

Известният фотограф Гаро Кешишян подреди юбилейна изложба в Градската художествена галерия във Варна. Експозицията включва 56 сребърно желатинови фотоса, които са копирани лично от автора. Творбите са собственост на фондация “Серджо Поджанела”.

bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 19.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Гаро Кешишян посвещава работа си на тематични серии, избирайки своите субекти от различни социални групи. Изложените във Варна фотографии са част от сериите „Строителни войски“, „Старата леярна“ и „Цигани“. Някои от снимките са заснети преди 30 години. Копията на творбите са направени през 2002 година.

Гаро Кешишян, фотограф
"Всяко копие е по класическия способ на фотографията, който ние толкова много обичахме и сега обичаме. Всяко едно копие е като детето ти - различно, но си е твое."

Всички, които са заставали пред обектива на Гаро Кешишян, са от Варна. И до днес големият фотограф се възхищава на красотата и смелостта на хората, които са му позирали.

Гаро Кешишян, фотограф
"Моите герои са по-големите артисти от мен. Аз съм само между Вас и тях, човекът, който пренася тяхната смелост."

Изложбата с фотографии на Гаро Кешишян може да бъде разгледана в Градската художествена галерия във Варна до 8 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раковината и морето
Раковината и морето
Изписаха Димитър Желязков - Очите от болницата
Изписаха Димитър Желязков - Очите от болницата