НОВИНИ

Стотици християни се помолиха за здраве в деня на Свети Иван Рилски

Днес почитаме Свети Иван Рилски- Чудотворец , небесен покровител на българския народ. Преподобни Иван Рилски се подвизавал на много места, докато най-после се установил в Рила, където останал до края на живота си. Там той основал манастир - Рилският манастир - божията обител, която и до днес е сред най-обичаните и посещавани у нас. В манастира и днес пристигнаха вярващи от цялата страна и чужбина. Някои дори са пренощували в светата обител.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
11:43, 19.10.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Хората приемат Рилския манастир за свято място, а силата на Свети Иван Рилски за чудотворна. Някои разказаха, че са дошли в светата обител да се помолят пред мощите с вяра,че ще бъдат излекувани болките на близките им, други за да му благодарят за сторено вече добро.

Валентина Георгиева - Бургас - чисто по медицински докторите казаха, че нямаме възможност да имаме детенце. По молитвите на Св.Иван Рилски, тя е измолена тук от манастира. След една година дойдохме да благодарим на светията.

Заради стотиците чудеса, които Св. Иван Рилски е сътворил славата му се разнася не само в България, но и в Европа. Празникът е познат и като Отчовден или Денят на отеца, както приживе е бил наричан Свети Иван Рилски. В Рилския манастир бе отслужена тържествена света литургия, а в богослужението участваха духовници от Гърция и Сърбия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испания ще прекрати автономния статут на Каталуния
Испания ще прекрати автономния статут на Каталуния
Община Пловдив търси фирми за проектиране на основния ремонт на Одеона
Община Пловдив търси фирми за проектиране на основния ремонт на Одеона