НОВИНИ

Стресиращи са цифрите при водачите, употребили наркотици

Началникът на пътна полиция комисар Бойко Рановски цитира тревожна статистика при пробите на водачите за употреба на наркотици. По думите му повече млади хора употребяват опияняващи вещества. Той призова за по-сериозен пътен контрол, за да се ограничи шофирането при употреба на алкохол и наркотици.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
07:48, 28.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Началникът на пътна полиция Бойко Рановски заяви в студиото на "Денят започва", че в областните дирекции, където са закупени по-специални уреди за проверка на водачите за използване на наркотици "нещата са стресиращи".

"Примерно в област Пазарджик - от 30 проби има 20 положителни теста, в Бургас положението е подобно - от 70проби - 50 положителни. Явно проблемът, който вече го имат в някои западни държави с употребата на наркотични вещества, повече отколкото с алкохола, ще дойде и при нас.", каза комисар Рановски.


По думите му пробите са по-скоро за леки наркотици, но са различни за различните области. Статистиката показва, че ежеседмично има между 200 и 300 човека хванати след употреба на алкохол. "Не искам да си мисля, че след употреба на наркотици цифрите ще бъдат такива", каза още комисар Рановски.

Вижте още от разговора в студиото във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настимир Ананиев: ​Школите с цел печалба създават убийци на пътя
Настимир Ананиев: ​Школите с цел печалба създават убийци на пътя
Християни и мюсюлмани от Глоджево празнуват заедно Великден
Християни и мюсюлмани от Глоджево празнуват заедно Великден