НОВИНИ

Строителството в Русе в спад, кофражистите изчезват

Само 12 жилищни сгради с 29 апартамента в тях строят фирмите през второто тримесечие на 2016-а в Русенско. Броят им намалява в сравнение с предходното тримесечие. Според предприемачи браншът е в застой и те все по-трудно успяват да осигурят обекти за своите фирми.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
18:15, 09.08.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Стагнацията в строителния бранш продължава и затова собственици на компании се опитват да задържат по-добрите си специалисти по различни начини. Те предлагат на най-добрите си майстори бонуси като квартира или поемане на пътни разходи

Севдалин Петров - строителен предприемач: ”Добрите техници винаги се търсят, те се създават трудно – с времето, с обектите, с годините.”

Петров споделя, че някои строителни обекти като сгради с характерен архитектурен стил, например, налагат нуждата от точно определен тип специалисти.

Севдалин Петров - строителен предприемач: „В чужбина заминават едни от най-кадърните кадри и много е жалко, че в нашата професия основни специалисти, каквито са кофражисти, зидари, мазачи, просто изчезват.”

В същото време минималната почасова ставка в чужбина за строителните техници, например, е по-примамлива и най-добрите масово заминават зад граница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Излезе информационният сборник Пътищата на България
Излезе информационният сборник "Пътищата на България"
Президентът изпрати съболезнователно писмо до близките на Никола Анастасов
Президентът изпрати съболезнователно писмо до близките на Никола Анастасов