НОВИНИ

Студенти от Благоевград отново на жива верига в знак на протест

Тази сутрин студенти от Благоевград отново се събраха на мястото на фаталния инцидент, където вчера беше блъснато от камион 19-годишното момиче и направиха жива верига в знак на протест срещу опасностите, които ги дебнат на пътя. От Община Благоевград и КАТ обещават да засилят проверките по пътищата. След 8 ч. студентите се отправиха на мирно шествие към сградата на общината. Вижте повече в прякото включване на Миглена Медарова.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
07:49, 13.12.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Данаил Стоицов, началник Пътна полиция - Благоевград: Полицията осъществява ежедневен непрекъснат контрол в целия град, включително и на кръстовището при катастрофата. Явно не е достатъчно, след като се е случило най-лошото. Продължаваме да работим в тази насока. Ще засилим проверките и контрола, но най-важното, което искам да знаят всички, е поведението на водача, засилване на дисциплината, спазване на дисциплината на пътя, за да се запази здравето и живота на хората.
Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: Имаме доста сигнали за неправилно паркиране, районът не е покрит от синя зона и нямаме право на репатрираме автомобилите. Пътната маркировка е в добро състояние, има осветление. Полагаме необходими усилия, за да има безопасно движение. Трябва да тръгнем от себе си. Всеки от нас трябва да си зададе въпроса какво прави като участник в движението и като пешеходец, и като водач. Всеки ден сме свидетели на безумия по пътищата. Трябва дисциплина и всички ние да си вършим работата. Не бягам от отговорност. Не казвам, че всичко е идеално. Имаше доста предложения от вчера за светофар, кръгово. Няма как да има изградено кръгово кръстовище. Имаме регистър, отстраняваме всички сигнали за нередности, ще полагаме хоризонтална релефна маркировка. Можем да мислим за светофарна уредба, но ще доведе до натоварване на ул."Славянска", която е една от основните пътни артерии.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици помагат на своя съученичка
Ученици помагат на своя съученичка
Твоите права: Какво да правим при закъснение или отмяна на полети?
"Твоите права": Какво да правим при закъснение или отмяна на полети?