НОВИНИ

Студентите с призив за безопасно и отговорно празнуване на 8-и декември

Студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив излязоха с призив за отговорно и безопасно посрещане на осми декември. Поредната кампанията е следствие на тежката катастрофа, която преди пет години отне живота на четирима младежи от университета. Те загинаха на връщане от Пампорово, където били за студентския си празник.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Николай Райшинов
20:00, 08.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На празника си студентите от Университета по хранителни технологии раздават на колегите си листовки и календарчета, които призовават: "Празнувай отговорно".

Иво Финков, председател на студентския съвет в УХТ-Пловдив: "В средата има часовник, той изобразява километража на автомобила. Дали да изберем да шофираме с 80 и да се приберем живи и здрави, или да шофираме с 200 и да стигнем до болница или още по-тежко нещо."

Иван е избрал да празнува в малко и спокойно балканско селце.

Иван Генов, студент в УХТ-Пловдив: "Много хубав път разбрах, че има, и са го почистили, и се надявам там да няма проблем с отиването и връщането."

В цялата област Пловдив вече текат специализирани полицейски операции. Следи се за скоростта и за шофиране след употребата на алкохол.

Ботьо Гиргинов, инспектор в Пътна полиция Пловдив: "Ще има засилено полицейско присъствие в зоните и до местата в близост до питейните и увеселителните заведения и по главните пътища на областта."

Контролът ще продължи и през почивните дни, за да се гарантира безпроблемното връщане на студентите от курортите, увериха от полицията в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма информация за пострадали българи при горските пожари в Калифорния
Няма информация за пострадали българи при горските пожари в Калифорния
Българските посредници на търговия с криптовалута нямат банка от 6 декември
Българските посредници на търговия с криптовалута нямат банка от 6 декември