НОВИНИ

Свещеници и психолози помагат на хора в нужда

Свещениците от два варненски храма - “Свети Николай” и “Свети Архангел Михаил” във Варна, в сътрудничество с група психолози, продължават в нова форма проекта си “Съпричастност”. Той се провежда за втора година и е обърнат към хората, които търсят начин да се справят с проблеми от най-различно естество – агресия, зависимости или депресивни състояния.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мариана Малева
18:10, 31.01.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Идеята е да се даде духовна и психологическа подкрепа на хората в нужда. Лекционният формат от миналата година е заменен с лични срещи и ролеви игри, защото в директното общуване по-лесно се намират отговори на болезнените въпроси от трудното всекидневие.

Отец Василий Шаган
Да познаят себе си по друг начин, защото не е лъжа, че ние имаме сериозен проблем със себепознанието, и поради тази причина влизаме в един състояния, които някои наричат разстройства, а трябва да си признаем, че от тези състояния не се излиза лесно.”

Вече има сериозен интерес към втория модул на проекта. С въпроси и молба за подкрепа се обръщат хора от различни възрасти и професии, Търсят ни хора на различна възраст, с различни професии. Някои търсят решение на личен проблем, други искат да помагат на своите деца или близки. Сайтът Архангел.БГ също е отворен за всеки, който има въпрос, но предпочита да остане анонимен.

Отец Василий Шаган
“Всъщност инициативата “Съпричастност” е едно добро начало и се надяваме да се развие, а не да се затвори в рамките на някакъв проект. И тъй като живеем в едно общество, което е многохилядно и въпреки множеството информация, която отвсякъде ни атакува, трябва да си признаем, че трудно се ориентираме дори когато става дума за своето лично здраве.”

Графикът на срещите на енориашите със свещениците и психолозите по проекта “Съпричастност” ще бъде поместен на сайта Архангел.БГ.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: НАТО е важен партньор за сигурността и стабилността на България
Румен Радев: НАТО е важен партньор за сигурността и стабилността на България
Паметници с противогази и послания към институциите
Паметници с противогази и послания към институциите